Mitt møte med Fontenehuset Asker

Jeg oppsøkte Fontenehuset Asker fordi jeg trengte et jobbfokus. Jeg har bakgrunn som arkitekt og kokk. Jeg hadde samtidig behov for å reparere meg selv etter å ha vært i et arbeidstiltak med ensidig jobbfokus, der jeg fikk en knekk.

Jeg har tidligere hatt en VTA-stilling, og har hospitert på kjøkken på andre arbeidstiltak. Jeg har også fysiske helseutfordringer. Da jeg kom tilbake etter et halvt år ville jeg prøve meg:

En opplevelse av samfunnsengasjement og verdiskapning formet mitt førsteinntrykk av huset. Det var inspirerende og samtidig utfordrende for meg. Jeg merket mange positive og hyggelige mennesker i vårt miljø, og blant medarbeiderne. Det virket utfordrende og motiverende. Det var mulig å ta ett skritt av gangen, samt prøve ut mine interesseområder, som for meg ligger innenfor kunst og musikk.

Jeg ønsket å forstå fontenehusmodellen da jeg har flere helseutfordringer. Jeg ville delta i mitt eget tempo og engasjere meg litt av gangen. Det å lære struktur i hverdagen ble viktig, med en god rytme på dagen, som gir tro på muligheter over tid.

Nå har jeg fått en jobb på Lysfabrikken Lyspunktet i Heggedal med en liten inntekt. Ellers har jeg realisert min drøm om å holde en utstilling med malerier, min første separatutstilling. Jeg har bygget opp troen på at jeg kan noe, og at godt samarbeid med medarbeidere og medlemmer er en vesentlig del av det å lykkes med oppgavene.

Jeg opplever at fontenhuset har de verktøyene som skal til for å komme i jobb.  Etter en god dag Fontenehuset kjenner jeg på takknemlighet for å få lov til å jobbe med mine egne prosjekter, der jeg har gjort så godt jeg kan, og med omsorg underveis fra andre.

TEKST: Kristin Bagstevold