Ny medarbeider på huset: Møt Eliann

Eliann Stålem Berg (34), er ansatt i 50% prosjektstilling for «Ung på Huset» i 2017.

dav
Eliann er ny medarbeider i Ung på Fontenehuset Asker.

Eliann er bosatt på Blakstad og har 2 barn. Før hun kom hit, jobbet hun i Kirkens Bymisjon.

I forbindelsen med ansettelsen har vi foretatt et intervju for å bli bedre kjent med vår nye medarbeider, som er levende engasjert på mange spennende plan.

Vi slår oss ned ved det store arbeidsbordet i hjørnet. Et levende uttrykk gjør at det ikke er vanskelig å tenke seg at dette er en allsidig person.

Jeg er opprinnelig fra Skien, forteller Eliann. Men jeg har bodd mange år i Oslo, og har også bodd i København, Trondheim og London, der jeg studerte sosialantropologi. Ved masteroppgaven fordypet jeg meg i en teatergruppe med hjemløse i London. Så jeg har en mangfoldig bakgrunn. Faktisk er det i dag to år siden vi overtok huset, legger hun til. Nå har jeg altså slått meg til ro på Blakstad, og trives bedre og bedre. Når vi snakker om hjemmekos, blir det naturlig å komme inn på emnet mat. Etter å ha overvært enda en smakfull lunsj på Fontenehuset, er dette et godt tema. Vilt og indisk er to favoritter, og litt beskjemmet, pizza. Jeg er nok bedre til å spise maten enn å lage den, vedgår hun.

Men hun stiller gjerne opp på kjøkkenet og bidrar til smakfull lunsj i velkjent stil.

Og musikk? Kan ikke leve uten, selv om kunnskapen ikke er veldig stor. Viser, pop/rock, elektronika er nok favorittsjangerne. Susanne Sundfør, Joni Mitchell, Tom McRay og High As A Kite er nevnt som favoritter. Det er godt å høre på musikk, og godt er det å gjøre yoga, gå turer og teater.

Eliann er et dramamenneske. Såkalt forumteater er det jeg jobber med de andre dagene i uka, når jeg ikke er her. Jeg er engasjert ved «den Kulturelle Skolesekken», og reiser for tiden rundt på skoler med skjult mobbing blant skolebarn som tema. Min dramaerfaring kan også brukes her på huset, blant annet i jobbklubb, for eksempel. Vi kan dramatisere et jobbintervju, for eksempel. Det kan mange ha nytte av. Sin tid på huset ønsker hun å bruke mest mulig til rekruttering og rom for deltakelse. Stillingsutlysningen traff meg, røper hun. Jeg så den på Facebook og bestemte meg straks for å søke. Vår nye medarbeider har visjoner:

Et mål er å få flere under 30 til å bruke huset. Jeg har en tro på at ungdommer kan være forbilder for hverandre, og at de kan ta ansvaret for hverandre og være ansvarlig for sin egen framtid.

Generelt er det mange utfordringer. Altfor mange dropper ut av videregående, det ønsker jeg å bidra til å gjøre noe med. Det er bedre å komme til Fontenehuset enn å sitte hjemme foran dataen hele dagen. Eliann ser framover:

En drøm er en teateroppsetning på Verdensdagen for Psykisk helse. Teater kan være skremmende for mange, men kan også være en real utfordring!